Verkkokaupan synty

Verkkokaupan synty

Mistä kaikesta syntyy uusi verkkokauppa? Hermoilusta, aikatauluista, teknisestä toteuttamisesta ja epämääräisestä säätämisestä. Mutta myös tuotteiden hypistelystä, yhteisestä puuhaamisesta ja innostuneesta ilmapiiristä.

Sopimusvuori ry:ssä syntyi jo aiemmin idea omasta verkkokaupasta ja vihdoin tänä syksynä oli toteutuksen vuoro. Tehtävä lankesi meille tänne Kanavaan, jossa sitten katselimme toisiamme ja kyseltiin onko kenelläkään kokemusta moisesta urakasta. No eipä erityisesti ollut, mutta todettiin että äkkiäkös me yksi verkkokauppa pystyyn pistetään. Projektin toteutus lähti heti alusta liikkeelle asiakasvoimin ja siinä on pysytty koko ajan. Toki neuvoa ja ohjausta on saatu ohjaajilta ja suurimmat päätökset on hyväksytetty ylemmillä tahoilla.

Asiakasvetoisuus toi oman mausteensa kaupan pystyttämiseen. Piti sumplia käyntipäiviä, ottaa huomioon tekijöiden taustat ja erilaiset voimavarat. Mutta kun syöksyttiin tulta päin ja ryhdyttiin katselemaan, että mitäs pitäisikään tehdä niin tajusimme, että ryhmämme koostumus onkin suuri vahvuus. Melkein joka hommaan löytyi osaamista, yksi osasi valokuvata, toinen tuottaa sisältöä, kolmas hallitsi teknisen puolen jne.

Ja kaiken näköistä puuhaa sitä olikin; piti hommata verkkokaupan alusta ja palvelin, suunnitella sivuston värimaailmaa, valita
tuotteita myyntiin, valokuvata tuotteita, tutkailla postikuluja jne. Suuremmilta kriiseiltä onneksi vältyttiin, mitä nyt vähän deadlinepaniikkeja ja pikku muita tulipaloja syttyi siellä ja täällä. Mutta kaikesta selvittiin yhdessä tuumin ja joulukuun 18. päivä pieni, mutta sisukas kauppamme vihdoin näki päivänvalon.
Verkkokaupan avaaminen on kuitenkin vain ensimmäinen askel, nälkä kasvaa syödessä ja haluamme, että sivumme kasvaa ja elää Kanavan ja koko Sopimusvuoren mukana. Eikä intoamme ainakaan laskenut ensimmäiset tilaukset!
Tervetuloa mukaan suureen seikkailuun!